Over Inform-IT

Klik voor een grotere weergave

Inform-IT is de sociale éénmans-onderneming van Jan van Bon, ingericht als een kennisorganisatie, met een groot netwerk en een focus op het ontwikkelen en delen van praktische, toepasbare kennis. De figuur hiernaast toont de visie, missie, kernwaarden, doelstellingen en doelen die ik in Inform-IT en bij bij vrijwilligerswerkzaamheden voor de Stichting SURVUZ toepas.

Met Inform-IT realiseer ik de genoemde doelen als volgt:

  • Ik verleen als vrijwilliger uitgebreid ondersteuning aan de Stichting SURVUZ bij de ontwikkeling en het beheer van de USM-methode
  • Ik beheer met het Kenniscentrum de digitale leeromgevingen voor hogescholen en ROC’s op de USM-portal
  • Ik heb de USM-trainingen ontworpen en beschikbaar gesteld aan de Stichting SURVUZ
  • Inform-IT heeft tot aan januari 2022 gefungeerd als Examenorganisatie voor USM-examens
  • Ik publiceer regelmatig blogs, artikelen en boeken over servicemanagement
  • Ik stimuleer kennisgemeenschappen
  • Ik adviseer en coach organisaties die hun dienstverlening willen verbeteren o.b.v. USM, maar nooit langer dan enkele uren per maand

Met complexiteitsreductie, simpele logica, een groot abstractievermogen en een helikopterblik als mijn grootste wapens, maak ik van complexe uitdagingen eenvoudige vraagstukken.

Uitgever

Het Kenniscentrum Inform-IT is niet alleen een producent van kennisdragers, maar ook geregistreerd uitgever. Soms werkt Inform-IT daarvoor samen met andere uitgevers (TSO, VHP, BIM Media). Producties zijn te verkrijgen via de reguliere boekhandel (bv. Managementboek, bol.com) en de sites van de samenwerkende uitgevers.

MVO

Inform-IT heeft een actieve rol in maatschappelijk initiatieven, als hoofdsponsor van ConnectingFriends: “een betere wereld begint met een ontmoeting”. ConnectingFriends bevordert sociale cohesie en ondersteunt projecten voor een betere wereld.

Historie

Ik heb Inform-IT in 1996 opgericht als éénmansonderneming. Van 1998 tot en met 2014 heb ik Inform-IT bestuurd als onderdeel van de HoBoLi Holding. Met ingang van 2015 heb ik Inform-IT weer losgemaakt uit die holding, om effectiever aan de toekomst van het vakgebied Servicemanagement te kunnen werken. Vanaf die tijd gaan de ontwikkelingen razendsnel.

Contact

Algemene voorwaarden

Op alle leveringen van Inform-IT zijn algemene voorwaarden van toepassing.