USM Professional track

Wil je als interne of externe professional anderen helpen bij het toepassen van USM, leer dan in twee intensieve dagen hoe je werkwijzen, tooling en serviceorganisaties inricht met niet meer dan vijf processen en acht workflows, in een eenvoudig leerbaar managementsysteem, o.b.v. de USM-methode. De kwalificatie een organisatie te helpen bij organisatieverbetertrajecten, toolinrichtingsprojecten, certificeringstrajecten of bij de inrichting en verbetering van Shared Service Centers.

De USM Professional training is de enige training ter wereld die je voorbereidt op een positie als Service Management Architect.

De USM Professional training wordt zowel online als onsite geleverd, en is alleen bedoeld voor professionals die USM-diensten willen aanbieden: training, coaching, auditing of productondersteuning. Inform-IT leidt alleen professionals op in de USM-methode.

USM is een eye-opener, ook voor doorgewinterde experts. Na een USM-training kijk je nooit meer op dezelfde manier naar servicemanagement.

De data en kosten zijn vermeld onder de bijbehorende tabbladen. Informatie over de Engelstalige USM Professional training vind je hier.

Categorie: Trainingen Tags: boostcamp, training

Wie USM als professionele dienstverlener wil gebruiken bij trainingen, coachingtrajecten, audits of toolinrichtingen  kan deelnemen aan een USM Professional track. De track bestaat uit drie onderdelen:

 1. opdracht ("pre-course assignment")
 2. tweedaagse training
 3. assessment

Doel

Serviceorganisaties die hun organisatie op orde willen krijgen, kunnen gebruik maken van USM, de Universele Service Management methode. De professionals die hen daarbij ondersteunen heten USM Professionals: zij zijn in staat anderen te helpen bij de toepassing van USM. Deze professionals volgen daartoe een intensieve tweedaagse training, nadat ze eerst de USM Foundation training hebben gedaan. Voorafgaand aan de Professional training doen ze vervolgens eerst een opdracht in de eigen werkomgeving. Ná de Professional training worden ze onderworpen aan een assessment waarin de kandidaat demonstreert dat hij/zij USM begrijpt, aan anderen overtuigend kan uitleggen hoe USM werkt, en in staat is de USM-hulpmiddelen op de beoogde wijze te hanteren.

De USM Professional training is de enige training ter wereld die je voorbereidt op een positie als Service Management Architect.

Inhoud

De USM-training behandelt het managementsysteem van dienstverleners. De deelnemer leert met USM praktische keuzes te maken voor het besturen van de eigen organisatie. Keuzes die nu goed onderbouwd zijn, en eenvoudig te begrijpen zijn, omdat ze gebaseerd zijn op een krachtige servicemanagement-architectuur. Daardoor ontstaat inzicht en rust in de organisatie, de besturing, en de werkwijze. Dat is weer een randvoorwaarde voor een structurele verbetering van de prestaties van de organisatie.

Medewerkers leren elkaar met USM beter verstaan. Standaardisatie van werkwijzen (over meerdere disciplines en organisatieonderdelen) ligt nu binnen handbereik en ondersteunende tools zijn met USM eenvoudiger en effectiever in te richten.

De USM-training benadrukt de procesmatige inrichting van de serviceorganisatie en haar werkwijze, vanuit de overtuiging dat processen de kortste en efficiëntste weg naar het voor de klant relevante doel vormen. USM gaat echter nog een stap verder en richt zich geheel op de workflows waarmee uiteindelijk het werk georganiseerd wordt. Organisaties die sterk sturen op hiërarchische of projectmatige werkwijzen – of daar zelfs hun organisatiestructuur op hebben gebaseerd – kunnen hiermee veel aan effectiviteit en efficiëntie winnen. De USM Professional training volgt de inhoud van de USM Foundation Syllabus. Stichting SURVUZ is eigenaar van het copyright van het trainingsmateriaal.

De onsite USM Professional training biedt het volgende:

 • twee dagen training, inclusief één avond
 • een exemplaar van het boek "De USM-methode versie 3" en toegang tot de Engelstalige online versie: de USM Repository
 • verblijf in een unieke vergaderlocatie in het midden van het land: Villa Vennendal ligt centraal in Nederland en is uitstekend met de trein te bereiken
 • 1 x overnachting, 1 x ontbijt, 2 x lunch, 1 x diner, drankjes tijdens het aperitief en de avond inbegrepen

De online training biedt het volgende:

Na succesvolle afronding van de training en een score van 30+ op het examen krijgt de kandidaat toegang tot de USM-assessment.

Voorbereiding

De USM Foundation is verplicht als voortraject. Het vooraf lezen van het boek “De USM-methode - Versie 3” is dringend aanbevolen en bevordert het effect van de training.

Examens

Toetsing van de kennis van USM vindt plaats met het Examen USM Foundation. Dat examen dient voorafgaand aan de Professional training te zijn afgelegd, en de kandidaat dient minimaal 30 uit 40 te scoren. Wie die score nog niet heeft bereikt, kan een herexamen doen.

Groepsgrootte

De on-site training is geschikt voor groepen van 6-12 deelnemers. De online training is geschikt voor groepen van 4-8 deelnemers.

Tijdzones voor de online trainingen

De online trainingen worden gepland in de tijdzone CEST/EDT. Als er genoeg deelnemers zijn voor andere tijdzones, kunnen deze ook worden afgesproken. De details van de tijdschema's kunnen worden aangepast als alle deelnemers het ermee eens zijn.

De CEST-EDT tijdzone biedt de volgende planning, voor deelnemers uit EMEA en Noord- en Zuid-Amerika:

 • 13:00-17:30 CEST
 • 19:30-21:00 CEST

Voor deelnemers uit EMEA/APAC geldt de volgende indeling:

 • 08:30-13:30 CEST
 • 15:00-16:30 CEST

Equality principles

Op de training zijn de APMG Equality principles van toepassing.

Registreren

Registreerde voor de USM Professional training via het formulier onder de tab Aanvragen. Daar staan de beschikbare data vermeld.

Beoordeling van de trainer

 • "There is a plenty of room in the world for Service Management professionals, there is no room for mediocre Service Management professionals at USM."
 • "Intensieve maar zeer nuttige dagen waarin USM centraal staat geven veel (hernieuwd) inzicht over hoe te komen tot service excellence. Absolute aanbeveling. Het was inspirerend, nuttig en op zijn Bon’s; ik heb genoten!" [IV management consultant]
 • "Geweldige training, ontzettend bedankt daarvoor! Wat heb je een energie en een bevlogenheid, fantastisch om mee te maken. Ik had al zoveel plezier in mijn werk, nu met de USM-kennis wordt het alleen maar leuker én interessanter! Ben heel blij!!!" [Eigenaar adviesorganisatie]
 • "Was weer helemaal top! Super leuke training en top locatie!" [Servicemanager dienstverlener]
 • "Eén van de beste trainingen/trainers die ik mijn loopbaan heb gehad. Top!" [Management consultant]
 • "Veel geleerd." [ICT-expert]
 • "Met ontzettend veel passie en energie is deze training gegeven, dank!" [ICT security officer]
 • "De USM-boost is dankzij jouw passie ook bij mij helemaal binnengekomen." [Teamleider ICT a.i.]
 • "Dank voor de training; was top!" [Transitiemanager]
 • "Bedankt voor de goede en praktisch bruikbare feedback!" [Senior service- en procesmanager]
 • "Dank voor alle informatie, ik vond dat Jan heel goed in ging op alle vragen uit de groep." [manager Front-office]
 • "Deze cursus is absoluut een aanrader. USM hoort in de bagage van iedere IT manager (eigenlijk iedere verantwoordelijke voor om het even wat voor service organisatie) en iedere service management consultant. Simpeler, helderder en pragmatischer vind je nergens." [directeur trainingsorganisatie, ITIL-ATO]
 • "Het was mij een groot genoegen het boek te doorgronden en te lezen en deze Boostcamp te volgen, dank!" [directeur applicatiebeheerorganisatie]
 • "Prima training die aansluit bij de verwachtingen. De trainer inspireert en triggert deelnemers." [manager IT-dienstverlener]
 • "Ik heb je boek en training zeer leerrijk gevonden. Het is eindelijk een antwoord waar ik mee verder kan na jaren met ITIL gewerkt te hebben." [management consultant]

Gemiddelde beoordeling in de evaluatie van de training:

 • in 2018: 9.2
 • in 2019: 9.0
 • in 2020: 8.8
 • in 2020: 8.9
 • in 2021: 8.9
 • in 2022: 9.2

 

Trainingsdata zijn vermeld in het inschrijfformulier. Zie de tab [Aanvragen]

De USM Professional training is te gebruiken voor professionals in alle facilitaire taakgebieden (van IT tot gebouwenbeheer, van personeelszaken tot beveiliging en schoonmaak), maar is even goed inzetbaar voor professionals in het ‘primaire’ domein, dus voor gemeentes, telco’s, zorginstellingen, etc. De training is bedoeld voor professionals die volgens de nieuwste inzichten organisaties willen helpen hun dienstverlening te verbeteren, met een eenvoudig leerbare en logische werkwijze.

De tweedaagse ONSITE training wordt geleverd voor € 1.295, inclusief voorzieningen, overnachtingen en verblijfskosten, en inclusief het leerboek “De USM-methode - versie 3“en het Engelstalige leerboek "Unified Service Management - An introduction - V3".

De ONLINE training is verdeeld over drie of vier werkdagen (in overleg met de deelnemers) en wordt geleverd voor € 995, inclusief het leerboek “De USM-methode - versie 3“ en het Engelstalige leerboek "Unified Service Management - An introduction - V3".

Zonodig kan hier een extra examen aan worden toegevoegd.

Prijzen ex BTW.

Als je een plaats wilt reserveren voor een USM Professional training, schrijf je dan hieronder in. Als de beschikbare data niet in je agenda passen, kun je je inschrijven voor de wachtlijst. We laten je dan weten wanneer er nieuwe data beschikbaar zijn. Informatie over de USM Foundation trainingen kun je vinden in de USM Trainingkalender, of bij de ATO's.

Om voldoende interactie te garanderen tijdens de onsite USM Professional training is een minimum aantal van 6 deelnemers vereist. Voor de online training is een minimum van 4 vereist. Inform-IT behoudt zich het recht voor om de training uit te stellen als dat minimum aantal niet wordt gehaald. Deelnemers krijgen dan een alternatieve datum aangeboden.

Deelnemers kunnen hun inschrijving annuleren tot twee weken voor aanvang van de training. Voor een inschrijving die na die periode wordt geannuleerd, is 50% van de deelnamekosten verschuldigd. Deelnemers uit andere landen dan Nederland moeten de kosten vooraf betalen om BTW-problemen te voorkomen.

Selecteer je training:
Voornaam
Achternaam
Straat
Postcode
Plaats
Ik heb de USM Foundation training gedaan
Ik heb het USM Foundation examen gedaan