USM Professional training

Wil je als professional anderen helpen bij het toepassen van USM, leer dan in 3 intensieve dagen hoe je werkwijzen, tooling en serviceorganisaties inricht met niet meer dan vijf processen en acht workflows, in een eenvoudig leerbaar managementsysteem, o.b.v. de USM-methode. De kwalificatie een organisatie te helpen bij organisatieverbetertrajecten, toolinrichtingsprojecten, certificeringstrajecten of bij de inrichting en verbetering van Shared Service Centers.

De USM Professional training wordt zowel online als onsite geleverd, en is alleen bedoeld voor professionals die USM-diensten willen aanbieden: training, coaching, auditing of productondersteuning. Wie USM wil leren gebruiken in de eigen organisatie kan de tweedaagse USM Foundation training volgen. Inform-IT leidt alleen nog professionals op in de USM-methode.

USM is een eye-opener, ook voor doorgewinterde experts. Na een USM-training kijk je nooit meer op dezelfde manier naar servicemanagement.

De data en kosten zijn vermeld onder de bijbehorende tabbladen. Informatie over de Engelstalige USM Professional training vind je hier.

Categorie: Trainingen Tags: boostcamp, training

Wie USM als professionele dienstverlener wil gebruiken bij trainingen, coachingtrajecten, audits of toolinrichtingen  kan deelnemen aan een USM Professional training.

Doel

Serviceorganisaties die hun organisatie op orde willen krijgen, kunnen gebruik maken van USM, de Universele Service Management methode. De professionals die hen daarbij ondersteunen heten USM Professionals. Deze professionals volgen daartoe eerst een intensieve driedaagse training, met meer stof, oefeningen en discussies dan in de USM Foundation training, zodat zij in staat zijn anderen te helpen bij de toepassing van USM. Daarna wordt iedere USM Professional onderworpen aan een assessment waarin de kandidaat demonstreert dat hij/zij USM begrijpt, aan anderen kan uitleggen hoe USM werkt, en in staat is de USM-hulpmiddelen op de beoogde wijze te hanteren.

Inhoud

De USM-training behandelt het managementsysteem van dienstverleners. De deelnemer leert met USM praktische keuzes te maken voor het besturen van de eigen organisatie. Keuzes die nu goed onderbouwd zijn, en eenvoudig te begrijpen zijn, omdat ze gebaseerd zijn op een krachtige servicemanagement-architectuur. Daardoor ontstaat inzicht en rust in de organisatie, de besturing, en de werkwijze. Dat is weer een randvoorwaarde voor een structurele verbetering van de prestaties van de organisatie.

Medewerkers leren elkaar met USM beter verstaan. Standaardisatie van werkwijzen (over meerdere disciplines en organisatieonderdelen) ligt nu binnen handbereik en ondersteunende tools zijn met USM eenvoudiger en effectiever in te richten.

De USM-training benadrukt de procesmatige inrichting van de serviceorganisatie en haar werkwijze, vanuit de overtuiging dat processen de kortste en efficiëntste weg naar het voor de klant relevante doel vormen. USM gaat echter nog een stap verder en richt zich geheel op de workflows waarmee uiteindelijk het werk georganiseerd wordt. Organisaties die sterk sturen op hiërarchische of projectmatige werkwijzen – of daar zelfs hun organisatiestructuur op hebben gebaseerd – kunnen hiermee veel aan effectiviteit en efficiëntie winnen. De USM Professional training volgt de inhoud van de USM Foundation Syllabus. Stichting SURVUZ is eigenaar van het copyright van het trainingsmateriaal.

De USM Professional training biedt het volgende:

 • drie volle dagen plus een avondprogramma
 • volledig USM Foundation programma, maar dan met extra inhoud, extra oefeningen waarin deelnemers leren de USM-methode te doorgronden, en extra tijd voor discussies
 • USM Foundation examen aan het eind van de training
 • een exemplaar van het boek "De USM-methode versie 2" en toegang tot de Engelstalige online versie: de USM Repository
 • verblijf in een unieke vergaderlocatie in het midden van het land
 • 2 x overnachting, 2 x ontbijt, 3 x lunch, 2 x diner, drankjes tijdens het aperitief en de avond inbegrepen

Examens

Toetsing van de kennis van USM vindt plaats met het Examen USM Foundation. Geslaagde kandidaten kunnen (met hun toestemming) worden geregistreerd in het USM-Register. Het examen à €165 is bij de kosten inbegrepen.

Voorbereiding

Er is geen specifieke vooropleiding noodzakelijk. De USM-methode is eenvoudig leerbaar. Het vooraf lezen van het boek “De USM-methode - Versie 2” is dringend aanbevolen en bevordert het effect van de training.

Groepsgrootte

De on-site training is geschikt voor groepen van 6-12 deelnemers. De online training is geschikt voor groepen van 6-8 deelnemers.

Aanvragen

Vraag de USM Professional training aan via het formulier onder de tab Aanvragen. Daar staan de beschikbare data vermeld.

Beoordeling van de trainer

Tot aan het instellen van het nieuwe USM-opleidingsschema leverde Inform-IT alleen tweedaagse USM Foundation trainingen, en USM Boostcamp-trainingen van vijf dagdelen:

Januari 2017, on-site Foundation training: beoordeling 8.7
Maart 2017, onsite Foundation training: beoordeling 9.0
Maart 2017, onsite Foundation training: beoordeling 8.4
April 2017, onsite Foundation training: beoordeling 8.6
April 2017, onsite Foundation training: beoordeling 8.8
April 2017, onsite Foundation training: beoordeling 8.8
April 2017, onsite Foundation training: beoordeling 8.0
Mei 2017, onsite Foundation training: beoordeling 9.0
September 2017, onsite Foundation training: beoordeling 9.1
Oktober 2017, onsite Foundation training: beoordeling 8.6
Oktober 2017, onsite Foundation training: beoordeling 8.8
Mei 2018, onsite Foundation training: beoordeling 8.2
Juni 2018, onsite Foundation training: beoordeling 8.6
September 2018, onsite Foundation training: beoordeling 8.8
Oktober 2018, onsite Foundation training: beoordeling 8.8
November 2018, onsite USM-Boostcamp: beoordeling 8.8
December 2018, onsite Foundation training: beoordeling 9.0
Maart 2019, onsite USM-Boostcamp: beoordeling 9.5
Juni 2019, onsite USM-Boostcamp: beoordeling 9.1
September 2019, onsite USM-Boostcamp: beoordeling 7.9
November 2019, onsite USM-Boostcamp: beoordeling 9.1
Maart 2020, onsite USM-Boostcamp: beoordeling 8.8
Juli 2020, online USM-Boostcamp, beoordeling 9.7
Oktober 2020, online USM-Boostcamp, beoordeling 9.9
November 2020, online USM Boostcamp Engels, beoordeling 10
December 2020, online USM-Boostcamp, beoordeling 9.3
December 2020, online USM-Boostcamp, beoordeling 8.5
December 2020, online USM-Boostcamp, beoordeling 7.3
Maart 2021, online USM-Boostcamp, beoordeling 8.8
Juni 2021, online USM-Boostcamp, beoordeling 9.4
Juni 2021, online USM-Boostcamp, beoordeling 8.6

 • "Twee intensieve maar zeer nuttige dagen waarin USM centraal staat geven veel (hernieuwd) inzicht over hoe te komen tot service excellence. Absolute aanbeveling. Het was inspirerend, nuttig en op zijn Bon’s; ik heb genoten!" [IV management consultant]
 • "Geweldige training, ontzettend bedankt daarvoor! Wat heb je een energie en een bevlogenheid, fantastisch om mee te maken. Ik had al zoveel plezier in mijn werk, nu met de USM-kennis wordt het alleen maar leuker én interessanter! Ben heel blij!!!" [Eigenaar adviesorganisatie]
 • "Was weer helemaal top! Super leuke training en top locatie!" [Servicemanager dienstverlener]
 • "Eén van de beste trainingen/trainers die ik mijn loopbaan heb gehad. Top!" [Management consultant]
 • "Veel geleerd." [ICT-expert]
 • "Met ontzettend veel passie en energie is deze training gegeven, dank!" [ICT security officer]
 • "De USM-boost is dankzij jouw passie ook bij mij helemaal binnengekomen." [Teamleider ICT a.i.]
 • "Dank voor de training; was top!" [Transitiemanager]
 • "Bedankt voor de goede en praktisch bruikbare feedback!" [Senior service- en procesmanager]
 • "Dank voor alle informatie, ik vond dat Jan heel goed in ging op alle vragen uit de groep." [manager Front-office]
 • "Deze cursus is absoluut een aanrader. USM hoort in de bagage van iedere IT manager (eigenlijk iedere verantwoordelijke voor om het even wat voor service organisatie) en iedere service management consultant. Simpeler, helderder en pragmatischer vind je nergens." [directeur trainingsorganisatie, ITIL-ATO]
 • "Het was mij een groot genoegen het boek te doorgronden en te lezen en deze Boostcamp te volgen, dank!" [directeur applicatiebeheerorganisatie]
 • "Prima training die aansluit bij de verwachtingen. De trainer inspireert en triggert deelnemers." [manager IT-dienstverlener]
 • "Ik heb je boek en training zeer leerrijk gevonden. Het is eindelijk een antwoord waar ik mee verder kan na jaren met ITIL gewerkt te hebben." [management consultant]

 

Trainingsdata zijn vermeld in het inschrijfformulier. Zie de tab [Aanvragen]

De USM Professional training is te gebruiken voor professionals in alle facilitaire taakgebieden (van IT tot gebouwenbeheer, van personeelszaken tot beveiliging en schoonmaak), maar is even goed inzetbaar voor professionals in het ‘primaire’ domein, dus voor gemeentes, telco’s, zorginstellingen, etc. De training is bedoeld voor professionals die volgens de nieuwste inzichten organisaties willen helpen hun dienstverlening te verbeteren, met een eenvoudig leerbare en logische werkwijze.

De driedaagse ONSITE training wordt geleverd voor € 1.950, inclusief voorzieningen, overnachtingen en verblijfskosten, en inclusief het leerboek “De USM-methode - Versie 2“ en het USM-examen.

De vierdaagse ONLINE training wordt geleverd voor € 1.350, inclusief het leerboek “De USM-methode - Versie 2“ en het USM-examen.

Prijzen ex BTW.

   

Deelnemers kunnen zich hieronder inschrijven voor de USM Professional training:

Selecteer je training:
Voornaam
Achternaam
Straat
Postcode
Plaats
Inschrijfvoorwaarden:

 • Om een training door te laten gaan zijn minimaal 6 deelnemers vereist. De organisatie houdt zich het recht voor de training te cancellen als dat minimum aantal niet wordt bereikt. Deelnemers krijgen dan een alternatieve datum aangeboden.
 • Deelnemers kunnen hun inschrijving tot uiterlijk twee weken voorafgaand aan de start van de training cancellen. Voor een inschrijving die ná die termijn wordt opgezegd is 50% van de deelnamekosten verschuldigd.