USM-examen

Het examen bestaat uit 40 multiple choice vragen en wordt online afgenomen. Deelnemers zijn geslaagd indien zij minimaal 26 vragen correct hebben beantwoord.

Het examen is af te leggen via open inschrijving examens of via in-house examens. Studenten aan hogescholen die USM in hun onderwijsprogramma hebben opgenomen, kunnen het examen in overleg met hun hogeschool afleggen.

Wie het examen niet in één keer haalt, kan tegen beperkte meerkosten een herexamen doen.

In het tabblad [Aanvragen] vind je de examendata en de inschrijfformulieren.

 

 

Categorie: Examens Tags: Examen, foundation

Het examen bestaat uit 40 multiple choice vragen en wordt online afgenomen. Deelnemers zijn geslaagd indien zij minimaal 26 vragen correct hebben beantwoord. Deelnemers dienen zich te legitimeren bij de surveillant en hebben 1 uur de tijd voor het examen. Hulpmiddelen zijn bij het examen niet toegestaan.

Voor vragen over examens gebruik je het contactformulier.

Uitslag en certificaat

Deelnemers ontvangen binnen één dag de uitslag van het examen, en indien geslaagd een certificaat. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. De deelnemer ontvangt een gedetailleerd rapport m.b.t. de scores in de diverse vraagcategorieën, zoals die in de Syllabus zijn beschreven. Geslaagden worden in het USM-register vermeld, mits zij daarvoor toestemming verlenen.

Voorbereiding

Lees hier hoe je je voorbereidt op een examen, met een training of met zelfstudie. Voorafgaande deelname aan een training is niet verplicht.

Data en locatie

Open inschrijving USM-examens worden iedere maand afgenomen. De examendata vind je op de inschrijfpagina.

Examenorganisatie

Inform-IT is de geaccrediteerde examenorganisatie voor USM-examens.

 

Een examen kost €150 per deelnemer, ex BTW.

Een herexamen kost €50 per deelnemer, ex BTW.

Opzegging is mogelijk tot 3 dagen voor de afgesproken examendag. Wie het examen te laat cancelt is 50% van de examenkosten verschuldigd.

 


Er zijn twee opties voor het afleggen van een examen:

Aanvraag open inschrijving examen

Geef je hier op voor een open USM Foundation examen. Alle open examens worden afgenomen op een maandagochtend, van 09:00-10:00 uur.

Zolang corona heerst worden alle open examens on-line en remote afgenomen. Je legt het examen dus af in je eigen thuis- of kantooromgeving, onder remote toezicht van een surveillant. De surveillant maakt vooraf een afspraak over de manier waarop dat toezicht wordt uitgevoerd a.d.h.v. webcams.

Kies hier de gewenste examendatum: *
Voornaam
Achternaam
Straat
Postcode
Woonplaats
Organisatie
Straat
Postcode
Plaats
Verplicht voor identificatie tijdens het examen
Verplicht voor identificatie tijdens het examen

[naar boven]

Aanvragen in-house examen

Vraag hieronder een in-house examen USM voor minimaal 4 deelnemers aan, en plan het examen op een tijdstip dat aansluit bij de wensen en mogelijkheden van de groep. Vermeld ook of er deelnemers zijn waarvoor dit een herexamen is.

Surveillant: Geaccrediteerde USM-opleidingspartners  van de Stichting SURVUZ kunnen in overleg met Inform-IT voor een surveillant zorgen. Inform-IT houdt zich het recht voor om een examen te auditen t.a.v. de naleving van de examenregels.

Deelnemers: De deelnemerslijst dient minimaal een week voor het examen aan Inform-IT te zijn gestuurd. Download de invullijst hier.

NB: datum wordt in overleg vastgesteld
:
Gewenste starttijd (duur: 1 uur)
De gegevens van de deelnemers moeten minimaal een week voorafgaand aan het examen zijn ingeleverd.
Voornaam
Achternaam
Straat
Postcode
Woonplaats
NB: alleen geaccrediteerde USM-opleidingspartners kunnen hier een gecertificeerde surveillant vermelden
Straat
Postcode
Plaats

[naar boven]