USM Boostcamp ONLINE

 995,00 incl. BTW (VAT/tax)

For the English edition of the USM Boostcamp, click here.

U leert in 6 blokken van 2,5-3 uur, verdeeld over 3 werkdagen, hoe u uw werkwijzen, uw tooling en uw serviceorganisatie inricht met niet meer dan vijf processen en acht workflows, in een eenvoudig leerbaar managementsysteem. De training om bij een organisatieverbetertraject of een toolinrichtingsproject alle neuzen in dezelfde richting te krijgen. De blokken zijn verdeeld over drie werkdagen, tussen 09:00 uur en 17:00 uur (zie figuur in Beschrijving).

De USM Boostcamp is bij uitstek geschikt voor IT-teams en -bedrijven: in de IT is men gewend aan structuur, kwaliteitsafspraken en tooling voor de beheersing van werkwijzen. Control staat daar centraal vanwege de hoge mate van afhankelijkheid van IT-voorzieningen. Wie snel de gangbare ITIL-, ASL– of BiSLpractices wil inrichten of aan ISO-eisen wil voldoen, kan dus met de USM-methode een bliksemstart maken. Gebruikersorganisaties die met USM aan de slag gaan krijgen een set hulpmiddelen (templates, schema’s etc.) cadeau.

Zodra corona dat weer toestaat gaat de USM Boostcamp ook weer ON-SITE plaatsvinden.

USM is een eye-opener, ook voor doorgewinterde experts. Na een USM-training kijk je nooit meer op dezelfde manier naar servicemanagement.

Categorie: Trainingen Tags:


Wie meer rendement uit twee dagen wil halen dan met een USM Foundation training mogelijk is, kan deelnemen aan een USM Boostcamp.

Doel

Serviceorganisaties die hun organisatie op orde willen krijgen, kunnen gebruik maken van USM, de Universele Service Management methode. De USM-training behandelt het managementsysteem van dienstverleners. De deelnemer leert met USM praktische keuzes te maken voor het besturen van de eigen organisatie. Keuzes die nu goed onderbouwd zijn, en eenvoudig te begrijpen zijn, omdat ze gebaseerd zijn op een krachtige servicemanagement-architectuur. Daardoor ontstaat inzicht en rust in de organisatie, de besturing, en de werkwijze. Dat is weer een randvoorwaarde voor een structurele verbetering van de prestaties van de organisatie.

Medewerkers leren elkaar met USM beter verstaan. Standaardisatie van werkwijzen (over meerdere disciplines en organisatieonderdelen) ligt nu binnen handbereik en ondersteunende tools zijn met USM eenvoudiger en effectiever in te richten.

Inhoud

De USM-training benadrukt de procesmatige inrichting van de serviceorganisatie en haar werkwijze, vanuit de overtuiging dat processen de kortste en efficiëntste weg naar het voor de klant relevante doel vormen. USM gaat echter nog een stap verder en richt zich geheel op de workflows waarmee uiteindelijk het werk georganiseerd wordt. Organisaties die sterk sturen op hiërarchische of projectmatige werkwijzen – of daar zelfs hun organisatiestructuur op hebben gebaseerd – kunnen hiermee veel aan effectiviteit en efficiëntie winnen. De USM Boostcamp volgt de inhoud van de USM Foundation Syllabus.


De USM Boostcamp ONLINE biedt het volgende:

 • volledig USM Foundation programma, maar dan met extra online oefeningen waarin deelnemers leren de USM-methode naar de eigen situatie te vertalen, en extra discussies
 • USM Foundation examen aan het eind van de tweede dag, zodat u met een USM-certificaat op zak naar huis terug kunt gaan
 • een exemplaar van het boek "De USM-methode versie 2"
 • trainen vanuit je eigen werkplek
 • 6 online sessies verdeeld over blokken van 2,5-3 uur en over drie werkdagen (klik voor een grotere weergave):Examens

Toetsing van de kennis van USM vindt plaats met het Examen USM Foundation. Geslaagde kandidaten kunnen (met hun toestemming) worden geregistreerd in het USM-Register. Het examen à €150 (ex BTW) is bij de USM Boostcamp ONLINE inbegrepen.

Voorbereiding

Er is geen specifieke vooropleiding noodzakelijk. De USM-methode is eenvoudig leerbaar. Het vooraf lezen van het boek “De USM-methode - Versie 2” bevordert het effect van de training. Voor medewerkers in taakgebieden waar beperkt aandacht bestaat voor control en voor managementsystemen, is een introductietraining aan te bevelen. In het taakgebied IT is deze voorkennis voldoende aanwezig. Wil je met een groep mensen uit een ander taakgebied de USM Boostcamp volgen, dan stemt de trainer de inhoud af op dat taakgebied. De 'U' van USM staat immers voor universeel.

Doelgroep

De USM Boostcamp is te gebruiken voor alle facilitaire dienstverleners (van IT tot gebouwenbeheer, van personeelszaken tot beveiliging en schoonmaak), maar is even goed inzetbaar voor serviceorganisaties uit het ‘primaire’ domein, dus voor gemeentes, telco’s, zorginstellingen, etc. Iedere USM-training kan worden afgestemd op de discipline van de opdrachtgever.

De training is bedoeld voor serviceorganisaties die op uniforme wijze willen werken, volgens de nieuwste inzichten, met een eenvoudig leerbare en logische werkwijze. Organisaties die streven naar Customer Excellence en klantgerichtheid, en die dat met eigen medewerkers willen kunnen realiseren, zonder overmatige afhankelijkheid van externe consultants, kunnen met USM een geplaveide weg naar dat doel vinden.

In opleidingen Facility Management, Bedrijfskunde, HRM, Financieel Management, etc., wordt in zeer beperkte aandacht besteed aan concrete managementsystemen. Medewerkers in die taakgebieden hebben om die reden vaak een achterstand t.o.v. medewerkers in de IT, waar managementsystemen zeer gangbaar zijn geworden vanwege de extreme afhankelijkheid van de IT-voorzieningen. Er is dus basiskennis vereist om de USM-methode snel te kunnen doorgronden, en de voordelen te kunnen benutten. Organisaties of deelnemers die niet over die voorkennis beschikken, kunnen gebruik maken van een Introductietraining USM voor Facility Management, of een maatwerkversie van de training aanvragen.

Deelnemers aan de training zijn zowel de managers die verantwoordelijk zijn voor een organisatie-verbeterproject, als de medewerkers die moeten leren werken in een organisatie die de USM-methode hanteert.

Groepsgrootte

Deze intensieve training is on-site geschikt voor 6-12 deelnemers. De online training is geschikt voor 5-8 deelnemers.

Aanvragen

Vraag de USM Boostcamp aan via de tab [Aanvragen]. Daar staan ook de beschikbare data vermeld.

Beoordeling van de trainer

Juli 2020, online USM-Boostcamp, beoordeling 9.7
Oktober 2020, online USM-Boostcamp, beoordeling 9.9
November 2020, online USM Boostcamp Engels, beoordeling 10
December 2020, online USM-Boostcamp, beoordeling 9.3
December 2020, online USM-Boostcamp, beoordeling 8.5
December 2020, online USM-Boostcamp, beoordeling 7.3
Maart 2021, online USM-Boostcamp, beoordeling 8.8
Juni 2021, online USM-Boostcamp, beoordeling 9.4
Juni 2021, online USM-Boostcamp, beoordeling 8.6
Oktober 2021, online USM-Boostcamp, beoordeling 9,6
September 2021, online USM-Boostcamp, beoordeling 9,6

 • "Twee intensieve maar zeer nuttige dagen waarin USM centraal staat geven veel (hernieuwd) inzicht over hoe te komen tot service excellence. Absolute aanbeveling. Het was inspirerend, nuttig en op zijn Bon’s; ik heb genoten!" [IV management consultant]
 • "Geweldige training, ontzettend bedankt daarvoor! Wat heb je een energie en een bevlogenheid, fantastisch om mee te maken. Ik had al zoveel plezier in mijn werk, nu met de USM-kennis wordt het alleen maar leuker én interessanter! Ben heel blij!!!" [Eigenaar adviesorganisatie]
 • "Was weer helemaal top! Super leuke training en top locatie!" [Servicemanager dienstverlener]
 • "Eén van de beste trainingen/trainers die ik mijn loopbaan heb gehad. Top!" [Management consultant]
 • "Veel geleerd." [ICT-expert]
 • "Met ontzettend veel passie en energie is deze training gegeven, dank!" [ICT security officer]
 • "De USM-boost is dankzij jouw passie ook bij mij helemaal binnengekomen." [Teamleider ICT a.i.]
 • "Dank voor de training; was top!" [Transitiemanager]
 • "Bedankt voor de goede en praktisch bruikbare feedback!" [Senior service- en procesmanager]
 • "Dank voor alle informatie, ik vond dat Jan heel goed in ging op alle vragen uit de groep." [manager Front-office]
 • "Deze cursus is absoluut een aanrader. USM hoort in de bagage van iedere IT manager (eigenlijk iedere verantwoordelijke voor om het even wat voor service organisatie) en iedere service management consultant. Simpeler, helderder en pragmatischer vind je nergens." [directeur trainingsorganisatie, ITIL-ATO]
 • "Het was mij een groot genoegen het boek te doorgronden en te lezen en deze Boostcamp te volgen, dank!" [directeur applicatiebeheerorganisatie]
 • "Prima training die aansluit bij de verwachtingen. De trainer inspireert en triggert deelnemers." [manager IT-dienstverlener]
 • "Ik heb je boek en training zeer leerrijk gevonden. Het is eindelijk een antwoord waar ik mee verder kan na jaren met ITIL gewerkt te hebben." [management consultant]

De training is inclusief het USM-leerboek, het USM-examen en een uur persoonlijke feed-back.

 

 

 

Vraag hieronder een online USM Boostcamp groepstraining aan. U ontvangt dan een offerte van Inform-IT.
Zodra corona dat weer toestaat kan Inform-IT ook onsite groepstrainingen leveren.

Voornaam
Achternaam
Straat
Postcode
Plaats