USM Foundation Training

***I.V.M. DE INTERNATIONALISERING VAN USM LEVERT INFORM-IT VANAF 2022 GEEN USM FOUNDATION TRAININGEN MEER. WE VERWIJZEN JE GRAAG NAAR DE TRAINERS DIE DE FOUNDATION LEVEREN, CONFORM HET NIEUWE USM-OPLEIDINGSSCHEMA. INFORM-IT VERZORGT ALLEEN NOG DE USM PROFESSIONAL TRACK, VOOR PROFESSIONALS DIE USM IN HUN DIENSTVERLENING WILLEN INZETTEN.***

Hieronder vindt je de informatie over de voormalige Foundation training. Voor actuele informatie: kijk op de USM-portal.

Met de tweedaagse training USM Foundation leren deelnemers hoe op eenvoudige wijze de organisatiebesturing kan worden ingericht met niet meer dan 5 processen en 8 workflows, op basis van de USM-methode. De training om bij een organisatieverbetertraject alle neuzen in dezelfde richting te krijgen.

De training USM is een eye-opener, ook voor doorgewinterde experts. Na een USM-training kijk je nooit meer op dezelfde manier naar servicemanagement.

 

 

Categorie: Trainingen Tags:

Serviceorganisaties die hun organisatie op orde willen krijgen, kunnen gebruik maken van USM, de Universele Service Management methode. De USM-training behandelt het managementsysteem van dienstverleners. De deelnemer leert met USM praktische keuzes te maken voor het besturen van de eigen organisatie. Keuzes die nu goed onderbouwd zijn, en eenvoudig te begrijpen zijn, omdat ze gebaseerd zijn op een krachtige servicemanagement-architectuur. Daardoor ontstaat inzicht en rust in de organisatie, de besturing, en de werkwijze. Dat is weer een randvoorwaarde voor een structurele verbetering van de prestaties van de serviceorganisatie.

De training USM Foundation is te gebruiken voor alle vormen van facilitaire dienstverleners (van ICT tot gebouwenbeheer, van personeelszaken tot schoonmaak), maar is even goed inzetbaar voor serviceorganisaties uit het ‘primaire’ domein, dus voor gemeentes, telco’s, zorginstellingen, etc. Iedere USM-training kan worden afgestemd op de discipline van de opdrachtgever. Inform-IT levert in-house USM-trainingen als opmaat voor een organisatie-verbeterstrategie. Organisaties kunnen daarna op eigen kracht een USM-verbeterkoers inzetten naar de stip op de horizon die met de training is geleverd.

INHOUD EN DOELSTELLINGEN

De USM-training benadrukt de procesmatige inrichting van de serviceorganisatie en haar werkwijze, vanuit de overtuiging dat processen de kortste en efficiëntste weg naar het voor de klant relevante doel vormen. Organisaties die sterk sturen op hiërarchische of projectmatige werkwijzen – of daar zelfs hun organisatiestructuur op hebben gebaseerd – kunnen hiermee veel aan effectiviteit en efficiëntie winnen. De Syllabus USM Foundation beschrijft in detail de structuur en opzet van de training.

VOORKENNIS EN DEELNAME-EISEN

Voor de USM Foundation training zijn geen deelname-eisen van toepassing. Er is geen specifieke vooropleiding noodzakelijk. Deelnemers zijn niet verplicht vooraf bepaalde stof door te nemen. Het vooraf bestuderen van het USM-leerboek bevordert vanzelfsprekend het rendement van de training.

DUUR EN STUDIEBELASTING

Twee dagen, 09:00-17:00 uur.

EXAMENEISEN

Deelnemers kunnen aan het eind van de training een examen USM Foundation afleggen. Dit examen bestaat uit 40 multiple choice vragen. Om te slagen voor het examen dient de deelnemer minimaal 26 van de 40 vragen correct te beantwoorden. Examens worden afgenomen door APMG. Wie de training niet wenst af te sluiten met een examen kan op eigen gelegenheid het USM-examen afleggen via daartoe geëigende kanalen.

BEOORDELINGEN

Deelnemers aan trainingen van Inform-IT gaven in 2017 en 2018 de volgende beoordelingen (gem. 8.7 op een schaal van 1-10):

 • “Zeker een eye-opener, zelfs meer dan dat. Direct toepasbaar en maakt ServiceManagement veel eenvoudiger en doeltreffender. Zeker de moeite waard om te gaan volgen?” [spontane web-reactie]
 • "De training heeft mijn verwachtingen overtroffen. Ik ben blij met de nieuwe inzichten." [8]
 • “Zeer nuttig en voldeed zeker aan de verwachting. Praktisch voor mij goed toepasbaar.” [9]
 • “Goede, duidelijke, overtuigende training.” [9]
 • “Duidelijke training met een goed tempo, met mogelijkheid voor uitstapjes naar praktijkvoorbeelden.” [9]
 • “Duidelijke en heldere training, goed beeld van USM gekregen.” [9]
 • “Zeer goed, levendig en helder.” [8]
 • "Goede interactie met de deelnemers." [9]
 • “Veel omvattende en andere benadering hoe te kijken naar de organisatie: lijkt een reële oplossing om verder te professionaliseren mits iedereen er voor gaat. Heel enthousiaste trainer die ieders aandacht wist vast te houden.” [8]
 • “Duidelijk, veel praktijkvoorbeelden om het helder te maken maakt dat het goed te volgen is. leuke training waarin veel info aan bod is gekomen. Tempo is goed.”[9]
 • “In 2 dagen is de USM-methode in rap tempo behandeld. trainer s op alle vragen ingegaan. Voor mij was het een verhelderende training met veel interessante uitstapjes naar de praktijk.”[9]
 • “Heel goed en interessant. Leuk de bevlogenheid en overtuiging van de trainer. Inhoudelijk heeft de eenvoud in combinatie met de effectiviteit mij verbaasd. Tempo was perfect, telkens goed aangevoeld door de trainer.”[9]
 • “Goede training, goede interactie. Veel stof in een hoog tempo.” [8]
 • “Goede training.” [8]
 • “Prima, duidelijke training, hoog tempo.” [9]
 • “Duidelijke inhoud. Goede opbouw van overdracht van kennis. Veel stof in 2 dagen.”[9]
 • “Veel stof tot nadenken, zeker zeer interessant en leerzaam.”[8]
 • “Goede training door zeer deskundige docent. Training heeft voldaan aan verwachting. Tempo is goed.”[10]
 • “Compliment om het duidelijk en snel compleet te behandelen in twee dagen!”[9]
 • “Veel geleerd. Dank”[9]
 • “Best veel in twee dagen, maar veel geleerd” [9]
 • “Prima training, USM Foundation. Het is zeker een eye-opener.” [9]

 

 

Afhankelijk van de aanbieder.

Serviceorganisaties die op uniforme wijze willen werken, volgens de nieuwste inzichten, met een eenvoudig leerbare en logische werkwijze. Dit zijn organisaties die streven naar Service Excellence en klantgerichtheid, en die dat met eigen medewerkers willen kunnen realiseren, zonder overmatige afhankelijkheid van externe consultants.

Deelnemers aan de training zijn zowel de managers die verantwoordelijk zijn voor het organisatie-verbeterproject, als de medewerkers die moeten leren werken in een organisatie die de USM-methode hanteert.

De training is geschikt voor groepen van 6-12 deelnemers.

De training USM is een eye-opener, ook voor doorgewinterde experts. Na een USM-training kijk je nooit meer op dezelfde manier naar servicemanagement.

Afhankelijk van de aanbieder.

Vraag de aanbieder.