Universeel Service Management

logo-usm-binnenwerkOmdat servicemanagement steeds dezelfde activiteiten omvat, ongeacht het toepassingsgebied waarin deze activiteiten plaatsvinden, hanteert Inform-IT een methode die voor alle toepassingsgebieden geldt: de Universele Service Management methode (USM).
De USM-methode is toepasbaar in alle vormen van Facilitair beheer (waaronder ICT, Gebouwbeheer, Catering, Inkoop, Personeelszaken, Financiën, Receptie, Beveiliging, Schoonmaak, Communicatie, etc.), en in alle primaire business-servicedomeinen zoals gemeentelijke diensten, telefoniebedrijven, etc.figuur1-25_kenmerken van een methode-kleurINF

 

Voor het procesmodel van deze servicemanagementmethode geldt:

  • het is zuiver
  • het bestaat uitsluitend uit enkelvoudige processen
  • het is volledig non-redundant
  • het bevat alle activiteiten uit het servicemanagementdomein
  • het is eenvoudig leerbaar
  • het ondersteunt de inzet van workflows
  • het ondersteunt alle practices die in gangbare frameworks zijn beschreven

Onderstaande figuur toont het USM-procesmodel in haar elementaire vorm, toepasbaar in alle facilitaire vakgebieden (personeelszaken, catering, parkeervoorzieningen, juridische zaken, etc.) en in primaire bedrijfsdomeinen zoals telecombedrijven of gemeentes. Het gaat in alle gevallen om dezelfde zuivere dienstverleningsprocessen, in een non-redundant procesmodel. De linker figuur toont de processen in werkwoorden, de rechter figuur gebruikt gangbare titels in gebouwbeheer.

USMM-procesmodel in werkwoorden 625x395

USMM-procesmodel in gebouwbeheertermen 625x395

De bijbehorende invoeringsmethode is gebaseerd op een stapsgewijze verbetering door de eigen organisatie. De Stichting SURVUZ  accrediteert en certificeert specialisten die u daarbij met tool-expertise en coaching kunnen ondersteunen. SURVUZ stelt naar behoefte ondersteunende middelen beschikbaar voor hergebruik van kennis en ervaring. Inform-IT is geaccrediteerd als USM-Invoeringspartner en USM-Opleidingspartner, en beschikt over gecertificeerde USM-experts (coaches, productspecialisten, trainers).

De USM-aanpak leidt tot het meest effectieve resultaat tegen de laagste kosten, omdat de organisatie de werkwijze met eigen mensen leert toepassen. Dus geen dure consultants aan boord die het werk voor u uitvoeren, maar een 100% investering in eigen medewerkers.

Inform-IT biedt als geaccrediteerde opleidingspartner van de Stichting SURVUZ een USM foundation training. In 2 dagen leert u de toepassing van een methodische werkwijze, gebaseerd op het USM-managementsysteem. Op basis van de verkregen inzichten kan uw organisatie haar eigen organisatieverbetering inrichten. De stip op de horizon is dan scherp vastgesteld.

Boekingen

Voor alle trainingen of USM-begeleidingsvraagstukken vult u het aanvraagformulier in of neemt u contact op met Inform-IT.