USM: Universeel Service Management

logo-usm-binnenwerkOmdat servicemanagement steeds dezelfde activiteiten omvat, ongeacht het toepassingsgebied waarin deze activiteiten plaatsvinden, hanteert Inform-IT een methode die voor alle toepassingsgebieden geldt: de Universele Service Management methode (USM) die beheerd wordt door de Stichting SURVUZ.
USM is de laatste stap in de evolutie van servicemanagementmethodes en is toepasbaar in alle vormen van Facilitair beheer (waaronder ICT, Gebouwbeheer, Catering, Inkoop, Personeelszaken, Financiƫn, Receptie, Beveiliging, Schoonmaak, Communicatie, etc.), en in alle primaire business-servicedomeinen zoals gemeentelijke diensten, telefoniebedrijven, etc.figuur1-25_kenmerken van een methode-kleurINF

 

Voor het procesmodel van USM geldt:

  • het is zuiver
  • het bestaat uitsluitend uit enkelvoudige processen
  • het is volledig non-redundant
  • het bevat alle activiteiten uit het servicemanagementdomein
  • het is eenvoudig leerbaar
  • het ondersteunt de inzet van workflows
  • het ondersteunt alle practices die in gangbare frameworks zijn beschreven

Onderstaande figuur toont het USM-procesmodel in haar elementaire vorm. Het gaat in alle gevallen om dezelfde zuivere dienstverleningsprocessen, in een non-redundant procesmodel. De linker figuur toont de processen in werkwoorden, de rechter figuur gebruikt gangbare titels in gebouwbeheer.

USMM-procesmodel in werkwoorden 625x395

USMM-procesmodel in gebouwbeheertermen 625x395

De bijbehorende USM-invoeringsmethode is gebaseerd op een stapsgewijze verbetering door de eigen organisatie.

De USM-aanpak leidt tot het meest effectieve resultaat tegen de laagste kosten, omdat de organisatie de werkwijze met eigen mensen leert toepassen: een 100% investering in eigen medewerkers.

Inform-IT is geaccrediteerd als USM-Invoeringspartner en USM-Opleidingspartner, en beschikt over gecertificeerde USM-experts (coaches, productspecialisten en trainers).

Inform-IT biedt een USM foundation training waarmee u in 2 dagen de toepassing van een methodische werkwijze leert, gebaseerd op het USM-managementsysteem. Op basis van de verkregen inzichten kan uw organisatie haar eigen organisatieverbetering inrichten. De stip op de horizon is dan scherp vastgesteld. Inform-IT levert ook andere praktische trainingen, zoals de SLA-revisie sessie en maatwerksessies.

Boekingen

Voor alle trainingen of USM-begeleidingsvraagstukken vult u het aanvraagformulier in of neemt u contact op met Inform-IT.