USM Foundation training

Serviceorganisaties die hun organisatie op orde willen krijgen, kunnen gebruik maken van USM, de Universele Service Management methode. De USM-training behandelt het managementsysteem van dienstverleners. De deelnemer leert met USM praktische keuzes te maken voor het besturen van de eigen organisatie. Keuzes die nu goed onderbouwd zijn, en eenvoudig te begrijpen zijn, omdat ze gebaseerd zijn op een krachtige servicemanagement-architectuur. Daardoor ontstaat inzicht en rust in de organisatie, de besturing, en de werkwijze. Dat is weer een randvoorwaarde voor een structurele verbetering van de prestaties van de serviceorganisatie.

De training USM Foundation is te gebruiken voor alle vormen van facilitaire dienstverleners (van ICT tot gebouwenbeheer, van personeelszaken tot schoonmaak), maar is even goed inzetbaar voor serviceorganisaties uit het ‘primaire’ domein, dus voor gemeentes, telco’s, zorginstellingen, etc. Iedere USM-training kan worden afgestemd op de discipline van de opdrachtgever. Inform-IT levert  in-house USM-trainingen als opmaat voor een organisatie-verbeterstrategie. Organisaties kunnen daarna op eigen kracht een USM-verbeterkoers inzetten naar de stip op de horizon die met de training is geleverd.

VOORKENNIS
Er is geen specifieke vooropleiding noodzakelijk.

DOELGROEP
Serviceorganisaties die op uniforme wijze willen werken, volgens de nieuwste inzichten, met een eenvoudig leerbare en logische werkwijze.
Dit zijn organisaties die streven naar Service Excellence en klantgerichtheid, en die dat met eigen medewerkers willen kunnen realiseren, zonder overmatige afhankelijkheid van externe consultants.
Deelnemers aan de training zijn zowel de managers die verantwoordelijk zijn voor het organisatie-verbeterproject, als de medewerkers die moeten leren werken in een organisatie die de USM-methode hanteert.

INHOUD EN DOELSTELLINGEN
De USM-training benadrukt de procesmatige inrichting van de serviceorganisatie en haar werkwijze, vanuit de overtuiging dat processen de kortste en efficiëntste weg naar het voor de klant relevante doel vormen. Organisaties die sterk sturen op hiërarchische of projectmatige werkwijzen – of daar zelfs hun organisatiestructuur op hebben gebaseerd – kunnen hiermee veel aan effectiviteit en efficiëntie winnen.
De Syllabus USM Foundation beschrijft in detail de structuur en opzet van de training.

DUUR EN STUDIEBELASTING
De cursus USM wordt in een tweedaags formaat (USM Foundation) aangeboden.

GROEPSGROOTTE
De training is geschikt voor groepen van 4-12 deelnemers.

KOSTEN EN VOORWAARDEN
Inform-IT biedt uitsluitend in-house trainingen aan. De prijs van een training is afhankelijk van het aantal deelnemers, en varieert van €300-€700 per deelnemer.
Deelnemers dienen te beschikken over een exemplaar van het boek “De USM-methode“. Inform-IT maakt uitsluitend gebruik van gecertificeerde USM-trainers.
De training kan worden afgesloten met een USM-examen.
De Stichting SURVUZ is eigenaar van het copyright van het trainingsmateriaal.

Vraag HIER uw in-house training USM Foundation aan.