Examens

icon-examen-100Inform-IT is de aangewezen examenorganisatie voor USM-examens.

U kunt examen afleggen via open inschrijving examens (hier inschrijven) of via in-house examens (hier aanvragen).

Het examen bestaat uit 40 multiple choice vragen en wordt online afgenomen. Deelnemers zijn geslaagd indien zij minimaal 26 vragen correct hebben beantwoord. Deelnemers dienen zich te legitimeren bij de surveillant en hebben 1 uur de tijd voor het examen. Hulpmiddelen zijn bij het examen niet toegestaan.

Kosten

Een examen kost €150 per deelnemer, ex BTW. Hebt u minimaal 4 deelnemers en wilt u op reiskosten besparen? Vraag dan hier een in-house examen aan. De bespaarde tijd en reiskosten van de deelnemers wegen dan ruimschoots op tegen de extra kosten van een surveillant.

Uitslag en certificaatshutterstock_265132001-300br-exam

Deelnemers ontvangen binnen één dag de uitslag van het examen, en indien geslaagd een certificaat. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. De deelnemer ontvangt een gedetailleerd rapport m.b.t. de scores in de diverse vraagcategorieën, zoals die in de syllabus zijn beschreven. Geslaagden worden in het USM-register vermeld, mits zij daarvoor toestemming verlenen.

Voorbereiding

Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op een examen, met een training, zelfstudie, en/of oefenvragen. Voorafgaande deelname aan een training is niet verplicht.

Data en locatie

Open inschrijving USM-examens worden ieder kwartaal afgenomen. De examendata vindt u op de inschrijfpagina. De examenlocatie is steeds een locatie in het stationsgebied Amersfoort (bv Seats2Meet), uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer, of een locatie die in overleg met de deelnemers nog beter past.

Voor vragen over examens gebruikt u het contactformulier.